Elles Bailey : Shining in the Half Light


Haar unieke hese stem dankt blues en Americana zangeres Elles Bailey uit Bristol aan een virale en bacteriƫle longontsteking. De afgelopen jaren bouwde ze vooral in het Verenigd Koninkrijk een grote populariteit op met haar albums Wildfire en Road I Call Home. De afgelopen twee jaar werd ze uitgeroepen tot UK Blues Artist Of The Year.

Voor haar nieuwste album Shining in the Half Light schreef ze alle nummers samen met anderen. Drie ervan samen met Ash Tucker en Will Edmunds. Met haar vaste gitarist Joe Wilkins schreef ze het soulvolle en filosofische Riding out the Storm. De fraaie achtergrondzang wordt hier en elders verzorgd door het trio Jade Elliot, Andrusilla Mosley en Izo Fitzroy. Laatstgenoemde verzorgde ook de arrangementen.

Met gitaarvirtuoos Martin Harley schreef ze Different Kind of Love. Zeer recent besprak ik van hem nog het album Harley Kimbro Lewis. En verder schreef Elles samen met Alex Maile, Tamara Stewart en  Brett Moyett. En last but not least schreef ze Different Kind of Love met Matt Owens van indie folkband Noah and the Whale.

Met zoveel andere goede liedjesschrijvers en uitstekende muzikanten kon Shining in the Half Light niets anders dan een geslaagd album worden, dat in het verlengde van de twee voorgangers ligt.          

Theo Volk

Releasedatum : 25 februari 2022 Outlaw Music/Bertus

Website : https://www.ellesbailey.com