Intergalactic Lovers : Liquid Love

 


De eerste drie studioalbums en live-album van deze popband uit Aalst zijn geruisloos aan mij voorbij gegaan. De band bestaat uit frontvrouw Lara Chedraoui, gitarist Maarten Huygens, bassist Raf De Mey en drummer Brendan Corbey.

Voor de in Nigeria geboren Chedraoui moet 2022 het jaar van de comeback worden. Na dertien maanden revalidatie (waarvan zeven weken in isolatie) is ze nog steeds niet volledig hersteld van een Coronabesmetting. Maar ze heeft alle vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen.

Ze maakt binnenkort haar debuut als actrice in de tv-serie “Lost Luggage” en nog wel in een hoofdrol.  “Lost Luggage”gaat over de nasleep van de aanslagen op de luchthaven en in de Brusselse metro, ze speelt de rol van een politievrouw.

Aanstaande vrijdag verschijnt hun vierde album Liquid Love. Het verraste me dat het album verschijnt op het eigenzinnige Unday label, want hun muziek is behoorlijk mainstream.  De muziek ligt goed in het gehoor, vaak richting easy listening. Duidelijk gericht dus op een groot publiek en zal ongetwijfeld veel gedraaid gaan worden op de radio.

De liedjes gaan zonder uitzondering over de liefde en de zielenroerselen van Chedraoui. Cheadraoui beschikt over een aangename stem. Live schijnt ze vaak de hoofdrol voor zich op te eisen. Iets wat ze binnenkort weer kan doen tijdens de Nederlandse clubtour. Alhoewel ik niet tot hun hoofddoelgroep behoor, is Liquid Love voor mij een prettige, meer dan vijftig minuten, durende luistertrip.  

Theo Volk

Releasedatum : 18 februari 2022 Unday

Website : https://nl-nl.facebook.com/intergalacticloversmusic

  

Intergalactic Lovers clubtour :

13-03 : BREDA : Mezz

17-03: UTRECHT : De Helling

18-03 : GRONINGEN : Oosterpoort

24-03: NIJMEGEN : Doornroosje

25-03 : EINDHOVEN : Effenaar

26-03 : ROTTERDAM : Rotown

31-03 : AMSTERDAM : Paradiso