Massy Ferguson : Joe's Meat and Grocery

 


Joe's Meat and Grocery is het zesde album van roots rockers  Massy Ferguson uit Seattle, een band die zich vernoemde naar het tractormerk Massey Ferguson. De leden van de band zijn afkomstig van het platteland in het noordwesten van Amerika. Frontmannen en liedjesschrijvers van de band zijn bassist Ethan Anderson en gitarist Adam Monda.

Met veel succes hanteren ze al zes albums lang hun eigen mix van meeslepende rock en moderne country twang. Hun liedjes gaan vaak over het opgroeien op het platteland en hun huidige leven in de grote stad. De titel van hun nieuwe album is ontleend aan de zaak die Monda's grootvader runde begin vorige eeuw in Wenatchee.

Zoals altijd ademt hun muziek een duidelijk livegeluid uit en zoals altijd is de zang passioneel. Zang die in slotakkoord You Don’t Bother Me trouwens sterk lijkt op die van Gary Mackender van The Carnivaleros. Een van mijn favorieten is het wat afwijkende The Hard Six. Focus en Jethro Tull bewezen in ruime mate al dat de dwarsfluit een uitstekend rockinstrument kan zijn, wat hier door Massy Ferguson nog eens op succesvolle wijze wordt bevestigd.

Joe's Meat and Grocery werd op uitstekende wijze opgenomen, gemixt en geproduceerd door Ken Stringfellow van The Posies.

Theo Volk

Releasedatum : 25 februari 2022 North & Left Records

Website : https://www.massyfergusonband.com/