Michael Lane : Take It Slow

 


Greywood Records is sinds 2013 een in Berlijn gevestigd onafhankelijk platenlabel voor moderne folkmuziek en singer-songwriters, opgericht door Heiko Wessels. Van dit kleine, interessante platenlabel recenseerde ik drie jaar geleden het fraaie I Love Joyce Morris van Andy Clark.

Take It Slow is het nieuwste album van de Duits-Amerikaanse singer-songwriter Michael Lane. Hij maakt goed in het gehoor liggende indie folk. Hij vergaarde populariteit dankzij vier albums, twee Duitse hits en internationale tournees. Zijn song Liberty werd in 2015/2016 gekozen tot het officiële lied voor het bekende Vierschansentoernooi.

Zijn belangrijkste bron van inkomsten is al tien jaar zijn eigen studio Waldblick in Georgensgmünd, een plaatsje gelegen zo’n twintig kilometer onder Neurenberg. Hij produceert niet alleen platen, maar mixt en mastert ze bovendien. Daarnaast maakt hij ook  muziekvideo’s en commercials. Op zijn nieuwste album staat het nummer Ladybug. De video maakte hijzelf, met daarin zijn vrouw Mel in de hoofdrol.

Diverse liedjes van Take It Slow wisten al een weg te vinden naar populaire playlists op Spotify en Apple Music. De werkwijze voor het nieuwe album was anders dan bij de voorgaande. Deze keer liet hij zich vooraf volop inspireren door het oeuvre van andere artiesten.

Zoals de titel al doet vermoeden straalt het album relaxtheid uit, wat versterkt wordt door de prettige, rustgevende stem van Lane. Take It Slow is een aanrader voor muziekliefhebbers die willen onthaasten of gewoon willen wegdromen.  

Theo Volk

Releasedatum : 18 februari 2022 Greywood Records

Website : https://www.studiowaldblick.de