Keeley Forsyth : Limbs

 


In haar muziek maakt singer-songwriter Keeley Forsyth, afkomstig uit Oldham, dankbaar gebruik van haar acteervaardigheden. Ze speelt fenomenaal met klank, intonatie, dictie, impact, dynamiek en volume.  Dat haar leven niet altijd even gemakkelijk was, hoor je ook terug in haar muziek. Veelal is die erg ingetogen en sober, de zang staat altijd volledig centraal. Het is dan ook die stem, die je vanaf de eerste seconde volledig in de band houdt.

Limbs, haar tweede album, vind je prachtig of helemaal niets, een tussenweg lijkt me niet mogelijk. De muziek lijkt regelmatig uit een andere wereld te komen. Maar bij Silence had ik echter associaties met de muziek van Lady Blackbird. In het persbericht worden nogal wat referenties genoemd ;  van Circuit des Yeux, Gazelle Twin, Antony & The Johnsons, Anohni, Colin Stetson, Ben Frost, Jenny Hval, Karen Dalton, Susanna & Her Magical Orchestra, Nico, Scott Walker, Fever Ray tot aan PJ Harvey. Maar geen van allen vind ik echt hout snijden bij de eigenzinnige, unieke muziek van Forsyth.

Vrij snel had het amper 26 minuten durende Limbs een verslavende uitwerking op me. Gelukkig hebben de organisatoren van het Motel Mozaique Festival altijd een goede neus voor het vastleggen van uniek talent, want naast onder andere de Belgische revelatie Meskerem Mees zal ook Forsyth in april live in Rotterdam te zien zijn.

Theo Volk

Releasedatum : 25 februari 2022 Leaf/De Konkurrent

Website : http://www.keeleyforsyth.com/

Keeley Forsyth live :

21-04 ROTTERDAM : Motel Mozaique Festival