Matt Andersen : House to House

 


Voor het eerst kiest de veelvuldig gelauwerde Canadees Matt Andersen voor een akoestisch soloalbum. Zijn negende album House to House werd in alle rust opgenomen in zijn thuisstudio op het afgelegen schiereiland Nova Scotia. De titelsong schreef hij samen met Chris Robison en Scott Prudence, de muzikanten die zijn thuisstudio bouwde.

Veelal schreef hij de songs samen met anderen en vaak niet de minsten. Met Colin Linden en Tom Wilson van Blackie & the Rodeo Kings schreef hij afzonderlijk een song. All We Need en  See This Through schreef hij alleen. Het album wordt afgesloten met de Curtis Mayfield klassieker People Get Ready, een song waarin soul en gospel samenkomt.

Ook in dit sobere repertoire komt zijn machtige soulvolle stem volledig tot zijn recht. Het soulvolle aspect wordt af en toe versterkt door de achtergrondvocalen van Reeny, Micah en Mahalie Smith, Ryan Hupman en Terra Spencer. Zonder verdere muzikale ondersteuning blijft Matt moeiteloos overeind, less is hier ook absoluut more.

House to House werd vorige maand succesvol voorafgegaan door de single Other Side of Goodbye, door Radio Veronica uitgeroepen tot “De Oorkonde“. Gelukkig komt Matt in november naar Nederland voor een drietal concerten, naast House to House zelf ook een absolute aanrader.    

Theo Volk

Releasedatum : 4 maart 2022 Sonic Records

Website : https://www.stubbyfingers.ca

Matt Andersen live :

04-11 ROTTERDAM : Lantaren Venster

06-11 EINDHOVEN : Muziekgebouw

15-11 UTRECHT : TivoliVredenburg