Blackberry Smoke : Be Right Here

 


De Amerikaanse roots rock band Blackberry Smoke ontstond aan het begin van het nieuwe millennium, een jaar nadat de Canadese smartphone BlackBerry op de markt kwam. Een groep die sindsdien in een nog steeds groeiende populariteit kan verheugen. Sinds hun oprichting brachten ze vier EP’s, een livealbum en acht studioalbums uit.

Nummer negen heet Be Right Here. Zoals gebruikelijk bestaat het album uit een heerlijke mix van southern rock, blues en country. Het album opent stevig met Dig a Hole, waarin de gitaren loos gaan om te vervolgen met het stompende en swingende Hammer and the Nail, waarin toetsenist Brandon Still de hoofdrol voor zich opeist. Maar er zijn ook rustpunten te vinden, zoals het fraaie Azalea, het lied waaraan de albumtitel is ontleend. Hieruit blijkt dat zanger Charlie Starr ook goed raad weet met gevoeligere songs.

Blackberry Smoke is een authentieke band, zonder pretenties en met als enig doel het maken van muziek waarin ze volledig geloven. Deze goed geoliede rockband treedt veel op, in september komen ze naar de Lage Landen om het uitstekende Be Right Here voor te stellen. Het zal ongetwijfeld weer nieuwe zieltjes gaan winnen.     

Theo Volk

Releasedatum : 16 februari 2024 3 Legged

Website : https://www.blackberrysmoke.com/

 

Blackberry Smoke live :

16-09 BRUSSEL : Ancienne Belgique

17-09 TILBURG : 013