Alamo Race Track : Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae

 


De groepsnaam van de Amsterdamse alternatieve pop/rockband Alamo Race Track is meer dan ooit van toepassing op de liedjes van hun vijfde album Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae. Frontman en liedjesschrijver Ralph Mulder keerde terug naar zijn geboortegrond in Oost-Groningen om bij zijn familie te zijn, nadat hij te horen had gekregen dat zijn vader na een lang ziekbed niet lang meer te leven had. Zijn broer bood hem werk op diens boerderij in Ter Wupping en dus legde Mulder dagelijks, net als een autocoureur, een vast traject tussen Winschoten en Ter Wupping af.

Tijdens die dagelijkse fietstochten kwamen veel herinneringen naar boven. Herinneringen over bijzondere, betekenisvolle plekken, vroegere avonturen, kleurrijke figuren uit de regio, oude liefdes, dromen. Dit bracht de frontman al snel op het idee om een album te maken. “De dagelijkse routine van werken in en rondom de boerderij en de vele fietstochten gaven mij ontzettend veel rust en daardoor ruimte in mijn hoofd. Ik kon door die innerlijke rust mijn gedachtestroom de vrije loop laten, waardoor de ideeën, onderwerpen, melodieën en muziek als vanzelf kwamen”, aldus Mulder.

De titel van het album is een verwijzing naar de typisch Amerikaanse 'Greetings from...' ansichtkaarten van weleer, die het vaak nostalgische gevoel van de liedjes nog eens versterken. Het album werd gedeeltelijk in alle rust opgenomen op de boerderij van de broer van Mulder, het andere deel in SSE Noord. Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae ontstond, klinken de liedjes vaak lichtvoetig en nostalgisch.

Theo Volk

Releasedatum : 6 oktober 2023 Excelsior Recordings

Website : http://alamoracetrack.com/

 

Alamo Race Track live :

27-10 BREDA : Mezz

17-11 ZWOLLE : Hedon

18-11 AMERSFOORT : Fluor

30-11 NIJMEGEN : Doornroosje

01-12 BERGEN OP ZOOM : Gebouw-T

08-12 ROTTERDAM : Rotown

14-12 GRONINGEN : Vera

15-12 UTRECHT : TivoliVredenburg

16-12 AMSTERDAM : Tolhuistuin