Yellofox : For the Dreamers

 


Vorige week kreeg het tweede album For the Dreamers van Yellofox wel op een heel bijzondere wijze airplay. Ter ere van de opening  van de Haagse Popweek, speelde stadsbeiaardier Gijsbert Kok van bovenin de toren van de Grote Kerk nummers van Yellofox, Pineapple Kid en Sky Feliz in het bijzijn van deze artiesten.

Het Haagse Yellofox omschrijft zichzelf kernachtig als een indie-americana band in een lekkere seventies vibe. Met name is hun grote kracht de geweldige samenzang van Jorieke de Vet en Marc Mosmans , waarbij men muzikaal vaak teruggrijpt naar pop- en folkinvloeden uit de zestiger en zeventig jaren.

Marc en Jorieke delen trouwens dezelfde passie voor verhalen vertellen. Zowel in de muziek als in de documentaires die ze samen maken. Het zijn altijd herkenbare menselijke emoties waar ze over schrijven. Twijfels, geluk, verlangen en verbazing vullen de teksten van de liedjes en daarmee ook een avond Yellofox.

Muziek met vaak een hoog feelgood gehalte. Celliste Jorieke blijkt goed naar de muziek van Nick Drake geluisterd te hebben. Met name aan het begin van Forever Young is de invloed van Drake duidelijk hoorbaar. Alle liedjes werden door Marc Mosmans geschreven. For the Dreamers is een prima album, dat live ongetwijfeld nog meer tot zijn recht zal komen. Voor de komende tourdata, zie hier.

Theo Volk

Releasedatum : 13 oktober 2023 Independent

Website : https://www.yellofox.net/