Melle : Memories That I Am

 


Melle IJsbrand Boddaert is een drieëntwintigjarige singer-songwriter afkomstig uit Leiden. Deze intelligente jongeman begon op zijn elfde te studeren aan het Stedelijk Gymnasium Leiden. Op zijn zeventiende startte hij de opleiding zang aan het conservatorium Haarlem.

Niet alleen is Melle een uitstekende, passionele zanger, maar daarnaast een multi-instrumentalist. Hij heeft een enorme verzameling ongebruikelijke instrumenten, bestaande uit onder andere een tzouras, balalaika, theremin, taishogoto, citer en nog veel meer, waarvan drieëntwintig te horen zijn op zijn debuutalbum Memories That I Am.

Hij gelooft dat echte, analoge instrumenten altijd veel meer karakter aan een nummer geven dan digitale geluiden. Deze analoge werkwijze is ook terug te zien in zijn foto's en video's. Zijn grootste passie naast muziek is namelijk werken met ouderwetse, vintage camera's.

Zijn muziek kan worden omschreven als indie-pop of indie-folk. Zijn repertoire varieert van intieme, akoestische ballads tot aan energieke popsongs. Samen met zijn producer Jurriaan JJ Sielcken diepte hij zijn eigen sound verder uit. Eerder nam Sielcken trouwens de prachtige EP I Fall Asleep So Fast op met de eigenzinnige singer-songwriter Pitou.  

Veel van zijn persoonlijke, positief getinte teksten gaan over de liefde en verdriet. Met zijn familie bracht Melle veel fijne vakanties in Zuid-Frankrijk door. De hoes is een verwijzing naar deze vakanties. Zijn uptemposongs zullen ongetwijfeld de meeste airplay krijgen, maar zelf ben ik meer gecharmeerd van zijn ingetogen songs, waarvan vooral Life Is Too Easy on Me mij de nodige kippenvel bezorgt. Dit fraaie debuutalbum zal op 1 november live gepresenteerd in een uitverkochte Cinetol in Amsterdam.

Theo Volk

Releasedatum : 27 oktober 2023 V2 Records

Website : https://www.mellesongs.com/