LenA : Different Songs

 


Twee jaar terug debuteerde singer-songwriter Lena Wauters pas op achtenvijftigjarige leeftijd met het fraaie Here and Beyond. Ze kreeg hierop naast van producer H.t. Roberts (aka Herman Temmerman) hulp van zoonlief Dennis Koornstra, en van bekende namen uit de Belgische rootsscene als Pascale Michiels, Bruno DeNeckere en Dirk Frijns. Op het eerste album was het nog zoeken naar welke stijlen het beste bij haar liedjes hoorden.

De nieuwe dubbelcd Different Songs weerspiegelt volgens LenA veel beter wie zij is.  Het startpunt vormde in de studio haar gitaar en haar (backing) vocals. Het vocale deel van de songs werden gearrangeerd door Lena zelf en het muzikale deel door Herman. Herman heeft haar aangemoedigd om uit haar comfortzone te komen. Vandaar dat Lena een groot deel van de instrumenten zelf bespeeld heeft op Different Songs. Naast gitaar speelt ze de nodige (uitheemse) percussie instrumenten, piano, mondharp, glockenspiel en melodica. Laatstgenoemde instrument geeft de opener en titelsong een heerlijke reggaevibe.

Ze kreeg vooral verder muzikale hulp van Dirk Frijns. Jammer genoeg is het relaxte gitaarspel van zoonlief Dennis slechts op een nummer te horen. De fraaie solo in The City With No Name is van hem. De ingetogen liedjes zijn over het algemeen, op enkele na, vrij recent geschreven. De songs zijn vrij persoonlijk en geven een inkijk hoe ze in het leven staat. Het repertoire is van een constant hoog niveau, waarvan The River mijn grote favoriet is. Het ruim 66 minuten durende Different Songs is een grote stap voorwaarts ten opzichte van het reeds fraaie debuutalbum Here and Beyond. Het artwork is van haar goede vriend Wim Dhaemer. Het album is bij haarzelf te koop en binnenkort ook via Bol.

Theo Volk

Releasedatum : 5 november 2023 Independent

Website : https://magdalenawauters.com/lena-singer-songwriter/