Melanie Wiegmann & Carl Carlton : Glory of Love

 


Al tientallen jaren zijn soapseries erg populair over de hele wereld. Vandaag is het exact 33 jaar geleden dat in Nederland voor het eerst Goede Tijden Slechte Tijden werd uitgezonden.  Bij onze zuiderburen loopt al sinds 1995 de serie Thuis. En bij onze oosterburen draait sinds 2005 Sturm der Liebe op volle toeren. Melanie Wiegmann speelt daarin de rol van Natascha Schweitzer. Actrice Wiegmann is de partner van de in Woodstock, New York geboren muzikant Carl Carlton. Niet te verwarren met de gelijknamige soulzanger, die vooral bekend werd door zijn grote hit Everlasting Love.

In maart 2020 bezocht Wiegmann haar partner Carlton in diens tweede huis op Gozo, Malta voor een verblijf van vier dagen. Door de pandemie kon Wiegmann niet meer terug voor haar filmcarrière en ook Carlton’s carrière kwam er door in het slop. Het tweetal zocht hun troost in muziek. Die gedeelde liefde voor muziek en het plezier van samen spelen stonden centraal. Commerciële overwegingen werden terzijde geschoven en het duo begon te werken aan eigen interpretaties van vooral een reeks nummers uit het Great Americana Songbook.

Zo is de titel Glory of Love, niet alleen een verwijzing naar hun liefde voor muziek, maar ook naar het door hen vertolkte Glory of True Love van John Prine. Carlton heeft trouwens niet alleen een succesvolle solocarrière, maar werkte ook onder andere samen met Robert Palmer, Eric Burdon, Joe Cocker, Paul Young,  Peter Maffay en Udo Lindenberg. Hij is ook een multi-instrumentalist, die een groot aantal van de instrumenten zelf inspeelde. Het gekozen repertoire is redelijk gevarieerd, van Black Muddy River (Grateful Dead), If I Needed You (Townes Van Zandt), Sunday Morning (The Velvet Underground) tot aan Here, There and Everywhere (The Beatles).

Hun voorliefde voor rootsmuziek blijkt ook nog eens duidelijk uit de foto op de binnenzijde van de klaphoes. Ze staan erop afgebeeld zittend voor het legendarische Riverside Hotel in Clarksdale, Mississippi. Naast Americana en country invloeden, hoor je hier en daar ook wat folkinvloeden. Het tweetal wordt overigens begeleid door uitstekende muzikanten, waaronder Geraint Watkins op accordeon. Hun interpretaties zijn nooit eigenzinnig, eerder ongecompliceerd. Zelf omschrijft het duo Glory of Love als “Een warmhartig muzikaal dagboek dat overtuigt door zijn eigenzinnige songselectie, ongecompliceerde arrangementen en natuurlijke charme”.

Theo Volk

Releasedatum : 1 september 2023 Take That Task Recordings/Cargo Records

Website : https://carlcarlton.de/