Ão : Ao Mar

 


Wat goed is komt snel, dat geldt zeker voor het Belgische Ão. Drie jaar terug startte het Gents-Leuvens duo Brenda Corijn en Siebe Chau als Ão. De eerste vier nummers van hun debuutep Ão werden nog net voor de lockdown opgenomen.  Bij de laatste vier bevond gitarist Siebe zich in Leuven en bevond zangeres Brenda door een Erasmus-uitwisseling zich zo’n 2000 kilometer verderop in Porto.

Intussen is Ão geëvolueerd naar een kwartet met een geheel eigen sound. De debuutsingle Mulher van hun debuutalbum Ao Mar (Naar Zee) laat een veel gelaagder geluid horen. De single maakte indruk in België en daarbuiten, zoals bijvoorbeeld in Portugal en zelfs in de VS werd de single opgepikt door het invloedrijke KEXP.

Hun muziek bestaat uit een inventieve mix van saudade, elektronica en indie. Brenda heeft Mozambikaans-Portugese roots en zingt voornamelijk in het Portugees en soms in het Engels. Haar prachtige, warme stem heeft voor mij vaak iets melancholisch. Het is een stem, die me ook echt weet te raken. Brenda probeert bij het zingen ook zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven.

Live komt hun muziek nog meer tot zijn recht. Onder andere als support act van dEUS speelde Ão in april een memorabel optreden in het prachtige Coliseu Dos Recreios in Lissabon. Ao Mar is een album dat diep onder de huid kruipt, derhalve warm aanbevolen!

Theo Volk

Releasedatum : 6 oktober 2023 Mayway Records

Website : https://bandao.bandcamp.com/album/ao-mar

 

Ão live :

26-10 HASSELT : Café Café (try-out)

10-11 LEUVEN : Het Depot

16-11 STROMBEEK : CC Strombeek

18-11 BERGEN OP ZOOM : Gebouw-T

 21-11 GENT : Wintercircus

29-11 ANTWERPEN : De Roma

30-11 BRUGGE : Cactus Muziekcentrum