Kerri Powers : Love Is Why

 


Vorig jaar verscheen van Kerri Powers het fraaie akoestische coveralbum Words on the Wind. Het stond vol met nummers die haar troost boden toen ze door de moeilijkste periodes van haar leven ging. Hoe fraai ook het liefste hoor ik artiesten eigen songs zingen.

Haar nieuwste schijf Love Is Why is dit keer, op een nummer na, gevuld met eigen liedjes. De enige cover is Please Call Home, afkomstig van het legendarische Allman Brothers Band album Idlewild South. Als producer nam Kerri drummer Marco Giovino (Robert Plant, Tom Jones, Norah Jones) in de arm. Hij is tevens verantwoordelijk voor al het drumwerk en speelt daarnaast op percussie, vibrafoon en orgel (Someone Else’s Prayer).

Maar ook de overige line-up is geweldig, hiervan is de meest ervaren Bo Ramsey en de meest bekende Luther Dickinson, die verantwoordelijk is voor de gitaarsolo op Please Call Home. Ze tillen de uitstekende songs naar een nog hoger niveau. Maar de meeste aandacht wordt toch getrokken door de mij vaak kippenvel bezorgende stem van Kerri. Een krachtige, expressieve stem, waarbij ze ook af en toe een kopstem en virbrato gebruikt.

De volle mogelijkheden van haar stem worden al meteen duidelijk in de fraaie opener Rosie Blue. Regelmatig klinkt ze ook erg soulvol, zoals in Rummage Through My Love, waarop ze vocaal wordt begeleid door de geweldige zussen Regina en Anne McCrary. Af en toe is de muziek ook heerlijk groovy, zoals in het bluesy, voortmeanderende Morning Glory, Midmight Blue. Het slidespel van Bo Ramsey is hier de kers op de taart.

De songs zijn erg persoonlijk. Kerri onderzoekt de universele emotie die liefde is en de enorme invloed ervan op de beslissingen die we allemaal in het leven nemen. In het bijzonder onderzoekt ze liefde in de context van vasthouden of loslaten bij menselijk verlies en rouw. De originele nummers van het album zijn geschreven tijdens de pandemie en nadat ze haar vader verloor, die ze “mijn beste vriend” noemt.  

Het eindresultaat is niet alleen een erg persoonlijk album, maar tevens haar mooiste tot nu toe.  Kerri komt vanaf 28 oktober haar album live in Nederland voorstellen, zowel het album als haar liveoptredens zijn een echte aanrader.

Theo Volk

Releasedatum : 20 oktober 2023 CRS

Website : https://www.kerripowers.com/

 

Kerri Powers live :

28-10 LEUSDEN : In The Woods

29–10 NORDHORN (Dld, nabij Enschede) : Herman’s Glasshouse

30-10 OSS : Railroad Roots Houseconcert

31-10 DEN BOSCH : Blue Room Sessions/Verkadefabriek

01-11 HOORN : Het Huis Verlooren/100 van Hoorn

02-11 AMSTERDAM : Zaal 100

03-11 LEEUWARDEN (ochtend) :  Noardewyn Live/Omrop Fryslan

 03-11 VEENDAM (middag) : Blueprint Radio/Thomas Kaldijk

 05-11 NIJMEGEN : Thiemeloods