Jane Weaver : Love in Constant Spectacle

 


De ervaren singer-songwriter/producer/labeleigenaar Jane Weaver uit Liverpool brengt al meer dan twintig jaar soloalbums uit. Op haar nieuwe album Love in Constant Spectacle werkt ze voor de eerste keer samen met de bekende producer John Parish. Parish is vooral bekend van zijn samenwerking met PJ Harvey en daarnaast van een waslijst andere, de meest uiteenlopende artiesten, waaronder zelfs onze Bettie Serveert. Het is absoluut een gouden greep geweest.

Het eindresultaat is haar meest openhartige, directe en intieme verzameling songs tot nu toe. Ook tref je weer de melancholie van haar vroegere werk aan. De basis van Weavers geluid is nog steeds aanwezig ; weelderige drums, pulserende bas, op maat gemaakte synthesizers en exotische fuzz-pedalen.

De hand van producer Parish is nadrukkelijk aanwezig, zo werd het aanvankelijk op country geïnspireerde Univers omgetoverd naar een erg rustig melodisch nummer. Meteen vanaf de groovy opener Perfect Storm had Weaver me bij de lurven. Naast thema’s die dicht bij haarzelf staan, gaat afsluiter Family of the Sun over de Franse protestzangeres Catherine Ribeiro. Favoriete song is het ingetogen, vrije sobere Motif, vanwege de delicate zang. Hopelijk zal de samenwerking met Parish een vervolg krijgen, want het avontuurlijke Love in Constant Spectacle smaakt naar meer.

Theo Volk

Releasedatum : 5 april 2024 Fire Records

Website : https://janeweavermusic.com/