Tylor & the Train Robbers : Hum of the Road

 


Aparte naam voor een begeleidingsband, de treinrovers. De enige connectie die ik ken tussen treinrovers en muziek is Ronnie Biggs, die ooit in 1978 twee nummers met de Sex Pistols opnam. Tylor & the Train Robbers is een band die als thuisbasis Idaho heeft. Arbeidsethos staat bij hen hoog in het vaandel. De titel van hun nieuwe album Hum of the Road is een verwijzing naar de vele kilometers die ze afleggen tijdens hun tournees van optreden naar optreden.

Frontman Tylor Ketchum is zanger van de band en schrijft alle nummers, die vaak poëtisch zijn. De bijzonder strakke ritmesectie wordt gevormd door zijn broers Jason en Tommy Bushman. Het drietal begon op vroege leeftijd samen te spelen. Zij vormen dan ook de solide basis van Tylor & the Train Robbers. Ze worden gecompleteerd door lead gitarist Johnny “Shoes” Pisano en snarenwonder Rider Soran (pedal steel, lap steel en dobro). Laatstgenoemde zorgt vooral voor het country tintje in hun muziek. Die zweeft vooral tussen rock, country, americana en folk. Vooral in hun uptempo, meer rock georiënteerde songs als Workin’ Hands excelleert de band, maar een rustige song als Ton of Trails is overigens ook niet te versmaden.

Het album werd in zes dagen tijd in Texas in alle rust opgenomen en is men er in geslaagd zoveel mogelijk de energie en het geluid van liveoptredens vast te leggen. Dat alles met dank aan producer Cody Braun (Reckless Kelly). De bariton van Tylor is vaak de kers op de taart. Hij is overigens net dertig, maar zijn stem klinkt een stuk doorleefder. Erg aangenaam plaatje, dit Hum of the Road.       

Theo Volk

Releasedatum : 3 mei 2024 Independent

Website : https://www.tylorandthetrainrobbers.com/