The Cinelli Brothers : Almost Exactly

 


De zaken gaan blijkbaar goed voor The Cinelli Brothers, hun vierde album Almost Exactly is op hun website reeds in de voorverkoop uitverkocht, ook hun andere merchandise is momenteel niet leverbaar. Die populariteit kan ik me overigens goed voorstellen, want het viertal uit Londen biedt op hun nieuwe album Almost Exactly een lekkere mix van blues, soul, r&b, rock, funk en gospel(Prayer) invloeden. Op hun website noemen ze The Beatles, The Band, Little Feat, Stevie Wonder, Ray Charles en Steve Winwood hun belangrijkste invloeden.

De Londense rootsband bestaat uit de broers Marco en Alessandro Cinelli uit Italië, Tom Julian Jones, geboren in Londen, en Stephen Giry uit Frankrijk. The Cinelli Brothers wilden iets anders doen dan een louter blues georiënteerde, zelfgeproduceerde plaat. Het doel was om naar een grotere studio te gaan met een inspirerend team om een nieuwe, ambitieuzere kijk te krijgen op het geluid van de band.

Deze keer ging men in zee met muziekproducer en drummer Rich Pagano uit New York City/Hudson Valley. De nieuwe werkomgeving heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het energieke album heeft een duidelijke livevibe. Gelukkig gaat het uitstekende Almost Exactly in Nederland te koop zijn bij CRS en uiteraard gepaard gaan met liveoptredens in Nederland en België ter promotie.   

Theo Volk

Releasedatum : 3 mei 2024 Continental Blue (CRS)

Website : https://www.cinellibrothers.com/

 

The Cinelli Brothers live :

02-05 RIJKEVORSEL (B) : De Singer

03-05 OSPEL : Moulin Blues Ospel

19-05 PEER (B) : Blues Peer

23-05 ROTSELAAR (B) : Blue Rooster

24-05 ENSCHEDE : Nixen Meer

25-05 MONSTER : Blues Aan Zee Festival

21-06 ROTTERDAM : Blues On The River

14-07 WEERT : Evenemententerrein Weert-Noord

07-12 UTRECHT : De Wolffest 2