Chicago Mike Beck : LOVE! It’s About Time

 


Al sinds 2001 toert Chicago Mike Beck solo en met zijn band Chicago Mike’s InterGalactic Brother & Sisterhood of Big Eyed Beans from Venus door de Verenigde Staten en Europa. De ervaren muzikant noemt zichzelf gekscherend een “sinner-songwriter”. Zijn nieuwste album LOVE! It’s About Time werd door Nico Outhuijse en Rik Meijer geproduceerd in The Grien Room in Leeuwarden. Dit tweetal begon in 2021 na vijfendertig jaar weer samen te werken in het ambitieuze project Chickenforce, vorig jaar verscheen hun uitstekende album getiteld 2.

Het album bezat een duidelijke livevibe, wat ook duidelijk opgaat voor LOVE! It’s About Time. Beck wordt omringd door muzikanten, die allen een bak aan ervaring meebrachten. De bekendste naam is die van Sugar Blue (The Rolling Stones, Bob Dylan, Frank Zappa), die hier geregeld met zijn mondharmonica de sterren van de hemel speelt. Bij het grote publiek zal hij vooral bekend zijn voor zijn bijdrage aan het nummer Miss You van The Rolling Stones.

Een van de twee covers hier is ook een Stones song en wel het schitterende Sweet Virginia van de ultieme Stones klassieker Exile on Main St.. In dit nummer is ook een prominente rol voor de mondharmonica weggelegd. Een minder bekende cover is Vehicle van de band The Ides of March, een lekker funk rocknummer. Een aantal van de liedjes is voorzien van soulvolle koortjes gezongen door de bekende vocaliste Nora O’Connor en Mirjam Timmer van Twarres.

Het songmateriaal is behoorlijk gevarieerd, van blues, rock, country, bluegrass tot zelfs dixieland. Een van Beck’s eigen favorieten is Porch Swing. Hier duelleren de viool van Rahel-Liis Aasrand, de pedal steel van Dakota Holden en de elektrische gitaar van Mitch Lewis om de hoofdrol. Mijn persoonlijke favoriet is trouwens de mooi opgebouwde afsluiter The Last Hurrah. Al heel lang op het live repertoire staat het persoonlijke I’ll Get There When I Get There, waarop de gitaar van producer Meijer te horen is. Nog een andere ervaren Nederlandse muzikant werkte mee, drummer Boy Brostowski (Jan Akkerman, The Buffoons). Beck is erg trots op het eindresultaat en dat is volgens mij volledig terecht!

Theo Volk

Releasedatum : 19 april 2024 Independent/Coast to Coast

Website : https://chicagomike.com/

 

Chicago Mike Beck live :

27-04 DRACHTEN : Café ’t Hoekje 16:00 uur akoestisch

27-04 LEEUWARDEN : Koningsdag at Scooter’s 21:00 uur

10-05 ENSCHEDE : Café ROCKS 23:00 uur

12-05 NIJVERDAL : Uncle Sam 15:00 uur