David Helgi Johan : Drumheller

 


Oorspronkelijk komt singer-songwriter Dave Helgi Johan Debrecen uit een kleine IJslandse gemeenschap in Gimli, Manitoba, Canada. In februari 2019 verhuisde hij naar Byron Bay, Australië om zich volledig te kunnen ontplooien als soloartiest en om samen te werken met lokale artiesten.

Sinds die tijd toert hij in een busje door heel Australië. In de tussentijd werkte hij aan songs in datzelfde busje, maar soms ook in de slaapzaal van een hostel tijdens de lockdown tot zelfs in een wagen bij The Arts Factory in Byron Bay.

Dave noemt het een “labour of love”. Door elk instrument zelf te bespelen en soms zelfs verschillende instrumenten van vrienden en andere muzikanten te lenen om deze nummers in te vullen, is dit album een proces geweest met enkele wegversperringen.

De muziek op zijn album Drumheller is een opgewekte en een geheel eigen mix geworden van Lofi Indie, Folk en Alt Country. Bij het beluisteren van het album had ik meteen associaties met de muziek van Alexander. Het is feelgood muziek van de bovenste plank. Geregeld ook aanstekelijk, zoals het catchy Firefly, waarvan het refrein meteen blijft hangen.

Drumheller verschijnt op het sympathieke Berlijnse label Greywood Records, dat wel vaker een goede neus blijken te hebben voor onbekende, maar meer dan uitstekende muziek.  

Theo Volk

Releasedatum : 11 november 2022 Greywood Records

Website : https://davehelgijohan.com/