Will Jacobs : Goldfish Blues

 


Nog geen dertig, maar al bijzonder ervaren is de uit Chicago afkomstige bluesman Will Jacobs. Hij kreeg privéles aan het fameuze Berklee College of Music van Chris Forte, Jeff Lockhart en Mike Sassetti. Volgde daar bovendien een master class van Ernie Eisley. Tijdens zijn studie daar maakte Jacbos ook deel uit van P-Funk en Funk & Soul Review Ensembles. In 2011 mocht hij daar een speciaal optreden verzorgen voor funklegende George Clinton, met wie ook al eens in Boston optrad.

In de loop der jaren deed hij ervaring op in uiteenlopende genres, Blues, R&B, Funk, Soul, Gospel, HipHop, Pop, Rock en Zydeco. Ook toerde hij veel, onder andere in 2015-2016 met C.J. Chenier, zoon van zydeco legende Clifton Chenier.  Intussen is hij bandleider van de Will Jacobs Band. Net als bij Eddie Hinton heb je niet het idee dat je naar een blanke zanger zit te luisteren, zo soulvol is zijn stem.

Zijn gitaarspel is bij tijd en wijle funky en vaak relaxed. Zijn nieuwe album Goldfish Blues werd in slechts een week tijd in juni opgenomen in de Berlijnse Big D Studio. Het is meteen duidelijk dat hier een volledig op elkaar ingespeeld vijftal aan het werk is. Ook heeft  Goldfish Blues een live vibe. Will Jacobs zou weleens de komende jaren kunnen uitgroeien tot een van de paradepaardjes van het sympathieke Duitse Ruf label.

Theo Volk

Releasedatum : 25 november 2022 Ruf Records  

Website : https://willjacobsband.com/