Harriet Bradshaw : Harriet Bradshaw

 


Lange tijd was Harriet Bradshaw een veel gevraagd celliste, die toen de nodige singer-songwriters op het podium begeleidde, waaronder grote namen als M G Boulter en John Bramwell (I Am Kloot). Van laatstgenoemde recenseerde ik trouwens vier jaar terug het fraaie Leave Alone the Empty Spaces.

Naast celliste is Harriet een klassiek getraind pianiste en speelt ook gitaar. Ze heeft English and American Literature gestudeerd aan Manchester Metropolitan University. Bradshaw beschikt over een kristalheldere stem en heeft gelukkig nu de stap gemaakt om singer-songwriter te worden. Harriet Bradshaw heet haar eponieme debuut.

Haar sound is een bijzondere mix van folk en invloeden uit het muziektheater. Haar pianospel herinnert me af en toe aan dat van Laura Nyro, zoals aan het begin van Clothes I Wear. Nyro was ook iemand die beïnvloed werd door theatermuziek. Grote voorbeelden voor Bradshaw zijn Joni Mitchell en Kate Bush. Het zijn vooral haar fraaie cellospel en zang die de kersen op de taart zijn.

Haar nostalgische muziek zou goed in de smaak kunnen vallen van liefhebbers van Joni Mitchell, Laura Nyro, Carole Bayer Sager, Kate Bush, Laura Marling, Rufus Wainwright en Molly Drake (moeder van Nick). Bradshaw kreeg hulp van Dave Fidler (bas), Andy Fidler (drums) en M G Boulter (pedal steel). Het artwork is prachtig en een tekstboekje wordt meegeleverd. Harriet Bradshaw was wederom een prachtige tip van mijn Amsterdamse muziekvriend Henk, waarvoor dank.

Theo Volk

Releasedatum : 4 november 2022 Independent

Website : https://harrietbradshaw.bandcamp.com/