Angelica Rockne : The Rose Society

 


Destijds noemde Erwin Zijleman van Krenten uit de pop bij het uitkomen van haar debuutalbum Queen of San Antonio Rockne een oude ziel met een voorliefde voor de muziek uit de jaren zestig en zeventig. En dan met name van de countryrock uit die tijd zoals The Flying Burrito Brothers en Gram Parsons. Rockne’s muziek wel ook al snel “cosmic country” genoemd. Sinds dat debuut is er het nodige veranderd in het leven van Rockne. Er werd haar een contract aangeboden door het label Loose, waar uitstekende acts als Native Harrow en Courtney Marie Andrews onderdak vinden. Ze leerde haar man Benjamin kennen en werd moeder midden in de Coronapandemie.

Bij het produceren van haar tweede album The Rose Society kreeg Rockne hulp van de zeer ervaren Oz Fritz (oa Tom Waits, Afton Wolfe en X-Legged Sally). Iemand die met artiesten van divers pluimage gewerkt heeft. Ook wordt Rockne omringd door muzikanten die zeer breed georiënteerd zijn qua genres. Het zijn muzikanten die volledig in dienst van de liedjes spelen. Nadat de basis was opgenomen zijn er later nog de nodige strijkersarrangementen aan toegevoegd.

The Rose Society laat een duidelijke groei horen van Rockne, zowel als zangeres en als componist. Rockne is overigens niet alleen maar liefhebber van countryrock van lang geleden. Ze was een van de eersten die een tribute bracht aan David Bowie vlak na diens dood. Ze lijkt me ook een liefhebber van Portishead, want de opbouw van Protection, Prayers and Vigilance doet heel erg denken aan de klassieker Glory Box. En Crystalline heeft door het pianospel van Patrick McGee een Nick Drake vibe. Met The Rose Society lost ze de verwachtingen, die ontstonden na haar debuut, wat mij betreft volledig in.   

Theo Volk

Releasedatum : 5 mei 2023 Loose

Website : https://www.angelicarockne.com/