Malcolm Holcombe : Bits & Pieces


 

“One of the best damn songwriters in the world!”, zo noemt Jared Tyler zijn vriend en collega Malcolm Holcombe. En hij kan het weten want hij deelde het podium en/of studio al met topmuzikanten als Emmylou Harris, John Moreland, John Fulbright en Jimmy Lafave. En volgend jaar is het alweer 25 jaar geleden dat Malcolm en Jared begonnen samen te werken.

Het nieuwe album Bits & Pieces werd vorig jaar opgenomen, vlak nadat bij Malcolm kanker was gediagnosticeerd. Niet wetende wat de toekomst zou gaan brengen, besloot het duo het nieuwe album slechts met zijn tweeën op te gaan nemen. Deze twee muzikanten voelen elkaar na zo’n lange samenwerking perfect aan. Jared is een buitengewoon goede muzikant, die onder andere excelleert op de nodige snareninstrumenten. Bovendien voelt hij intuïtief precies aan wat de liedjes nodig hebben.

Het is intussen alweer Malcolm’s achttiende album, maar hij gromt nog altijd even gedreven en geëngageerd. In al die jaren heeft Malcolm zijn eigen, unieke met niemand vergelijkbare stijl geperfectioneerd. Liefhebbers van zijn muziek zullen ongetwijfeld Bit & Pieces wederom liefdevol in hun armen sluiten.        

Theo Volk

Releasedatum : 23 juni 2023 Need to Know/Proper Music

Website : https://www.malcolmholcombe.com/