Bruno Deneckere & Kathleen Vandenhoudt : Sharing the Blues

 


Al vele jaren behoren Kathleen Vandenhoudt en Bruno Deneckere tot de absolute top van de Belgische roots & bluesscene. Al zo’n twee decennia werken de twee op diverse manieren met elkaar samen, maar maakten nog nooit een duoalbum. Deze langgekoesterde droom wordt nu waarheid met Sharing the Blues.

Het is goed dat dit album er nu is, want hun stemmen blenden op een perfecte manier samen. Liedjes schrijven kunnen ze ook allebei als de beste, ieder leverde de helft van de songs. Zelf omschrijven ze hun songs als eerlijk, soms met een knipoog, dan weer pakkend en als geheel een heerlijke roadtripsfeer uitademend. Een uitstekende mix van blues, soul en country songs.

Het album werd in Room 13 in Gent opgenomen, het tweetal kreeg alleen hulp van bassist Carlo van Belleghem en drummer Marcus Weymare. Meer hadden de uitstekende liedjes niet nodig. Met name de carrière van Kathleen volg ik al heel lang, The Blue(s) Angels, zag ik reeds een paar decennia geleden optreden. Met Blue(s) Angels collega Jan de Bruijn zal ze aanstaande donderdag tijdens het Jazzfestival van Breda te zien zijn in het bekende café De Beyerd en een dag later op dezelfde locatie met haar Roots Rielemans collega Luiz Marquez.

Het ijzersterke Sharing the Blues is op hun website te koop en op het Lie label waarop onlangs ook het uitstekende Take This Stone van Nils De Caster en Sara De Smedt verscheen. Helaas speelt het duo de komende tijd slechts een show in Nederland, dat zouden er wel een paar mogen zijn!       

Theo Volk

Releasedatum : 23 april 2023 Lie Records

Website : https://www.sharingtheblues.com/

 

Bruno Deneckere & Kathleen Vandenhoudt live :

20-05 HAM : Celtic Art Gallery (Duo)

27-05 RUISBROEK-PUURS : Duvelblues (Duo)

04-06 BLANKENBERGHE : Jazz & Blues Brasserie Jose (Band)

10-06 HANSBEKE : Arscene (Band)

19-06 tot 03-07 : Tour door Frankrijk en Baskenland

19-07 GENT : Gentse Feesten (Band)

11-08 OOSTENDE : ’t Kroegske (Duo)

19-08 DIEST : Celt Festival (Band)

02-09 GEEL : Yellow Festival (Band)

17-09 BERGEIJK (NL) : De Nood Een Deugd Festival (Duo)

27-10 WAREGEM : Clubzaal CC De Schakel (Band)

11-12 RUISLEDE : Bananapeel (Band)

14-12 TIELT : De Traagheid (Band)

18-01 BREE : CC De Zeepziederij (Band)