Michael Jerome Browne : Gettin’ Together

 


Zijn nieuwe album Gettin’ Together ziet Browne als therapeutisch. Na drie jaar bijna niet te hebben kunnen optreden was het een verademing om de studio in te duiken met zowel oude als nieuwe vrienden. Deze keer koos Browne grotendeels voor werk van anderen. Van zowel Mississippi John Hurt en Booker White zijn allebei twee songs terug te vinden. Niet zo vreemd want Hurt en White behoren tot zijn allereerste inspiratiebronnen. Het enige eigen nummer is het instrumentale Reverend Strut, waarop Browne in zijn eentje op banjo te horen is.

Browne wordt onder andere begeleid door klasbakken als Harrison Kennedy, Mary Flower, Eric Bibb, John Sebastian, Colin Linden en  J.J. Milteau. Samen met Flower speelt Browne haar nieuwe instrumentale nummer Wisecrack. Het repertoire bestaat uit een mix van nummers die Browne al decennia kent, maar ook gedeeltelijk vrij recent. Het meest verrassend vind ik de medewerking van de bijna tachtigjarige John Sebastian (The Lovin' Spoonful). Hij is op mondharmonica te horen op Coffee Blues en afsluiter Living with the Blues.

Met zulke doorgewinterde muzikanten aan boord kon het niet anders dan een prima bluesalbum worden. Voor de gitaristen onder ons, in het begeleidende boekje is net als bij voorganger That’s Where It’s At! de guitar nerd’s corner  terug te vinden. Het bevat informatie over de gebruikte gitaren en de gitaarstemmingen.

Theo Volk

Releasedatum : 12 mei 2023 Borealis Records / Stony Plain Records

Website : https://www.michaeljeromebrowne.com/