Parker Ferrell : Love Runs Through

 


Singer-songwriter Parker Ferrell uit Tulsa is zesendertig, maar zijn muziekcarrière duurt al meer dan twee decennia. Zijn eerste band Xanadu formeerde hij tijdens zijn middelbare schooltijd. Ook zong hij in het koor van componist Josh Rutter, waarmee hij onder andere optrad in Carnegie Hall. Zijn meest recente band heet Nightingale.

Love Runs Through is zijn solodebuut, waarvoor hij een financiële toelage kreeg van de Tulsa Office of Film, Music, Art and Culture. Naast muzikant is Parker ook gitaarleraar, gitaarbouwer en pianostemmer. Hij blijkt een echt familiemens te zijn en vader van drie kinderen, waarvan de oudste Noah al in de voetsporen van zijn vader lijkt te gaan treden.

In To Deserve You telt Parker zijn zegeningen, het is een eerbetoon aan zijn kinderen. Lauren Kimberly en  Unlikely Love zijn odes aan zijn vrouw. Naast liedjes die heel dichtbij staan ook een nummer over Malala Yousafzai,  de Pakistaanse kinderrechtenactiviste en met zeventien jaar de jongste Nobelprijswinnaar ooit. Muzikaal wijkt het aanstekelijke Malala wat af van de overige zes songs. The Wright Flyer is een biografische song over de gebroeders Wright.

In zijn singer-songwriterliedjes klinken af en toe invloeden door van rock, jazz en wereldmuziek. Parker heeft een aangename, af en toe wat zalvende stem. Parker produceerde het album op voortreffelijke wijze samen met Jared Tyler en wordt omringd door uitstekende muzikanten. Love Runs Through is een overtuigend debuut.  

Theo Volk

Releasedatum : 3 juni 2023 Independent

Website :  https://www.parkerferrellmusic.com/