The Odd Cases : Bad Love

 


Onder het genot van een paar glazen Orval tijdens een vrijdagavond in een kroeg borrelde bij Steven Troch en Bart Jult het idee op om samen een bluesduo onder de naam The Odd Cases te gaan vormen. Door hun gemeenschappelijke interesse voor blues uit de jaren vijftig en zestig werd al snel duidelijk welke richting het duo uit wilde.

Slechts na twee repetities en slechts gewapend met wat aanstekelijke grooves, flarden tekst en vooral veel passie dook men de studio van Koen Van Peteghem in Sint Niklaas in. Bart bracht een oude Airline gitaar en een Fender versterker mee. En Steven had een dozijn Hohner mondharmonica’s, een antieke Bullet microfoon en een stoffige 5 Watt versterker bij zich. Slechts twee middagen later kwam men de studio uit met tien songs.

Bad Love bestaat uit acht eigen songs en twee bekende covers, C.C. Rider en Ramblin’ on My Mind. Laatstgenoemde song is een klassieker van Robert Johnson, de belangrijkste vertegenwoordiger van de Delta Blues. De titel Bad Love van het album is zeker van toepassing op hem. Hij werd tijdens een optreden vergiftigd door een jaloerse vriendin. Slechts zevenentwintig werd Johnson en werd daardoor met terugwerkende kracht lid van de bekende “Club van 27”.

De songs bestaan uit Steven’s kenmerkende uptempo bluesnummers aangevuld met prachtige, meer ingetogen songs als het titelnummer Bad Love, waarin zijn zang meer tot zijn recht komt. Alles werd live opgenomen wat de rauwheid zeker ten goede is gekomen. Uitzondering vormt Greasy Meat, waaraan later overdubs van kazoo en wasbord aan toegevoegd zijn. Binnenkort eens Orval in huishalen en het uitstekende Bad Love beluisteren onder het genot van dat Trappistenbier, misschien bevalt het dan nog beter. Dit jaar zal trouwens ook een nieuw album van de Steven Troch Band verschijnen.

Theo Volk

Releasedatum : 1 januari 2024 Frogs For Snakes

Website : https://steventroch.wixsite.com/the-odd-cases