Katie James : Versos para no olvidar

 


Singer-songwriter Katie James (1985) werd geboren in Inishfree Island, county Donegal, Ierland. Haar Ierse vader en Engelse moeder besloten toen Katie twee was te verhuizen naar Colombia om in de Anglo-Ierse hippiegemeenschap Atlantis te gaan wonen. Op haar negende leerde Katie viool spelen en componeerde reeds op haar dertiende haar eerste liedje. In Bogotá studeerde ze  aan INCCA University muziek, met de nadruk op arrangeren. Ze speelde in de bands Vía Súbia en Ludens Trio.

Dankzij de sociale media kreeg ze in Zuid-Amerika grote bekendheid als soloartiest. Haar eerste album verscheen in 2003, waarop ze hulp kreeg van haar zus Louise en vriendin Laura Costello. Het is een indringend eerbetoon aan haar neef Tristán James en haar partner Javier Novoa, beide dodelijke slachtoffers van crimineel geweld.

In de loop der jaren ontwikkelde Katie een eigen stijl, die een mix bevat van Colombiaanse, Ierse, blues en jazz elementen. Haar nieuwste album Versos para no olvidar is sober, alleen haar klassieke gitaar en bijzonder fraaie zang. Ze interpreteert op sublieme wijze composities van bekende Colombiaanse componisten. Het  album bevat duidelijke invloeden van de muziek van het Iberisch schiereiland. Overigens woont Katie nog steeds op een boerderij. Deze prachtige tip heb ik te danken aan mijn Amsterdamse muziekvriend Henk, waarvoor dank.

Theo Volk

Releasedatum : 13 januari 2023 Independent

Website : http://katiejamesmusic.com/?lang=en