Ber : Halfway

 


De ontdekking dat ze een songwriter was, kwam als een openbaring voor de uit Bemidji, Minnesota afkomstige Berit Dybing. Berit heeft Noorse roots en studeerde vanaf 2016 in Noorwegen aan een privéschool, Trøndertun folkehøgskole. Vervolgens woonde ze een periode in Leeds waar ze aan het conservatorium studeerde (afgestudeerd in 2020) en daarna nog een jaar in Londen. Sinds 2021 opereert ze vanuit Minneapolis, Minnesota.

Haar naam werd twee jaar terug meteen gevestigd, door haar droevige single Meant to Be, een fraai duet met Charlie Oriain, met wie ze het nummer samen schreef. Het werd een instant hit op TikTok en YouTube, inmiddels goed voor meer dan 60 miljoen streams. Vorig jaar werd haar populariteit verder vergroot met haar debuut EP And I'm Still Thinking About That.

Op haar nieuwe EP Halfway staat een moeilijke breakup centraal. De titelsong Halfway was in wezen het startschot voor een tijdperk. Berit schreef dit nummer in een hotelkamer in New York via zoom nadat ze haar vrienden had verteld dat ze eindelijk haar breuk had geaccepteerd (het was een heel jaar geleden), wat goed was, maar aan de andere kant voelde ze zich verdoofd bij de gedachte aan verder gaan, en  was ze jaloers op haar oude ik die alles zo intens voelde.

Als liefdesverdriet een tijdlijn was, had ze het gevoel dat ze halverwege was. Het was de periode tussen gekwetst en gelukkig voelen : "You're halfway good, halfway bad; halfway really fucking mad; almost wish it would pass; halfway kinda want it back". Het nummer Your Internet Sucks is een ode aan de jongen die haar hart brak. Berit over het nummer : “I don’t wish him the worst, but I do wish him minor inconveniences. For example, when he’s playing Fortnite, I hope his internet sucks.”. Hopelijk gaat het intussen beter met Berit.  

Theo Volk

Releasedatum : 17 februari 2023 AWAL

Website : https://www.tiktok.com/@heythereitsber