Buddy Mondlock : Filament

 


Een door de wol geverfde singer-songwriter is Buddy Mondlock uit Nashville. Zijn liedjes werden in het verleden al opgenomen door grootheden als Guy Clark, Nanci Griffith en Janis Ian.

Op zijn nieuwe album Filament verkent hij nieuw terrein, zowel sonisch als ritmisch. Geproduceerd door Brad Jones, bekend om zijn creatieve benadering van singer-songwriters, worden nummers als Problem Solved en Sunlight In My Pocket voortgestuwd door drums en percussie. Anderen worden opgesierd met houtblazers en strijkersarrangementen.

Buddy is in een geweldige verhalenverteller en de nummers bestrijken ook veel terreinen, variërend van een jonge artiest die te snel bekend wordt in het titelnummer tot de wonderen en mysteries in de geweldige afsluiter The Dark, een nummer wat hij samen schreef in 2002 met de grote Guy Clark. De overige nummers werden recent geschreven, deels met anderen samen.

Mondlock wordt omringd door geweldige, praktisch allemaal voor mij onbekende muzikanten. De enige bekende naam was die van Melissa Greener, wier laatste fantastische album Transistor Corazón uit 2013 ook door Brad Jones werd geproduceerd. Tegenwoordig actief als astrologe. Fijn om haar weer eens muzikaal bezig te horen.

Filament is een ijzersterk en gevarieerd album, dat in Americana kringen ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien.    

Theo Volk

Releasedatum : 17 februari 2023 Independent

Website : https://www.buddymondlock.com/