Theo Lawrence : Chérie

 


In november was de Frans/Canadese rootsmuzikant Theo Lawrence nog te zien op Take Root. Daar zal hij hoogstwaarschijnlijk veel songs van zijn nieuwe album Chérie hebben laten horen. Zijn uitstekende debuutalbum Homemade Lemonade was gevuld met soul en rock getinte songs. Het vervolgalbum Sauce Piquante was nog gevarieerder dan de voorganger.  Het varieert hierop van zestiger jaren soul, rock ‘n’ roll, country, Tex-mex, swamp music, cajun, gospel, blues tot  bluegrass.

Chérie is echter vooral een eerbetoon van Lawrence aan de authentieke country van weleer, maar met een eigenheid waarmee hij zich binnen de hedendaagse scene onderscheidt. Het is een feelgood album geworden van het zuiverste water. Twaalf songs die bij mij nostalgische gevoelens en  herinneringen weten los te maken, aan de tijd “Toen geluk heel gewoon was”. De tijd dat het sociale leven nog niet geregeerd werd door de mobiele telefoon. Je nog heel goed je buren kende. Ook werd je niet de hele dag overspoeld door nieuwsberichten.

Het leven was gewoon minder ingewikkeld. Net als de songteksten van de nieuwe liedjes van Theo. Ook nu spelen de feelgood songs zich zo nu en dan af onder de sterrenhemel of maanlicht. Soms neemt de gitaar het voortouw, dan weer een fiddle. Chérie leent zich bijzonder goed om bij weg te dromen of te mijmeren. Het verslavende album bevalt me zo goed dat ik ook weer een ander feelgood album uit de mottenballen gehaald hebt, The Old Magic van Nick Lowe. Binnenkort komt Lawrence terug naar Nederland, er wordt nog gewerkt aan nieuwe livedata.

Theo Volk

Releasedatum : 10 februari 2023 Tomika

Website : https://linktr.ee/tomikarecords

Theo Lawrence live :

28-04 AMSTERDAM : Paradiso

29-04 GRONINGEN : Oosterpoort, Rhythm & Blues Night