Lucero : Should’ve Learned By Now

 


Aan de titel en hoes is te zien dat deze alternatieve countryband uit Memphis al een tijd bestaat. Sinds 1998 heeft Lucero al meer dan tien uitstekende albums uitgebracht. Voor hun twaalfde plaat, Should've Learned by Now, putte men veel uit werk uit hun verleden. Letterlijk. Door liedjes en gitaarpartijen aan te passen die waren overgebleven van de vorige twee albums van de groep, kon Lucero een van de meest beklijvende albums tot nu toe maken.

Uiteraard werd net als de laatste albums gekozen voor de bekende producer Matt Ross-Spang (oa The Mountain Goats, Drive-By Truckers, Sean Rowe, Iron & Wine, Margo Price). De beproefde formule blijft uiteraard gehandhaafd, een eclectische scala aan stijlen, zoals vroege rock 'n' roll met (alt)country, punk en southern soul en rock.

De reden dat deze band hier weinig bekendheid geniet heeft meer dan waarschijnlijk te maken, dat de band voornamelijk alleen in Noord-Amerika toert en hun albums meestal in eigen beheer uitbrengen. Vooral de meer ingetogen nummers bevallen mij erg goed, zoals afsluiter Time to Go Home, waarbij de heerlijke accordeonpartij de kers op de taart is.    

Theo Volk

Releasedatum : 24 februari 2023 Liberty & Lament/Thirty Tigers

Website : https://luceromusic.com/