Karen Jonas : The Restless

 


Op de valreep van 2011 brachten Karen Jonas en Alex Culbreth als het duo The Parlor Soldiers het uitstekende album When the Dust Settles uit. Sindsdien verscheen van zangeres en liedjesschrijver Karen Jonas uit Fredericksburg, Virginia solo een aantal uitstekende albums uit als Country Songs en Butter.

De hoes van haar zesde album The Restless toont een wat dromerige Jonas in een romantische omgeving. Het is dan ook een verzameling dromerige en donkere alt-country bekentenissen. Waarbij nostalgie en romantiek nooit ver weg zijn. Het album opent met Paris Breeze, wat zich afspeelt in een hotel in de Franse hoofdstad. Parijs volgens velen de meest romantische stad op aarde.

Volgens Jonas vertel het album een verhaal, maar niet lineair. Songs die ook een exploratie vormen van haar kwetsbaarheid. Er zijn doorlopende lijnen in deze verzameling dromerige, rauwe, romantische en noodlottige verhalen. Het is belangrijk voor Jonas om zelf geen oordeel te vellen over de verhalen in de liedjes, zodat de luisteraar zelf eigen conclusies kan trekken.

Over het algemeen zijn de songs ingetogen op enkele uitzonderingen na, zoals de provocerende pianorocker Lay Me Down, waarvan op het einde ook een akoestische versie op het album is te vinden. Vooral de tweede helft van de songs bevallen me uitermate goed, met als duidelijke favoriet We Could Be Lovers. The Restless zou weleens kunnen gaan uitgroeien tot mijn favoriete album van Jonas.

Theo Volk

Releasedatum : 3 maart 2023 Independent

Website : http://www.karenjonasmusic.com/