And Also the Trees : The Bone Carver

 


Al meer dan veertig jaar bestaat de post-punkband And Also the Trees. Opgericht door de broers Simon en Justin Jones en Graham en Nicolas Havas in het landelijk gelegen Inkberrow, in het graafschap Worcestershire. Een omgeving die tot op de dag van vandaag nog steeds inspiratie oplevert voor de band. De huidige samenstelling (sinds 2016) bestaat naast de broers Jones uit drummer Paul Hill, bassist Grant Gordon en klarinettist Colin Ozanne.  

The Bone Carver is inmiddels hun vijftiende album en ligt in het verlengde van de uitstekende voorganger Born into the Waves. Het album werd in de afgelopen drie jaar geschreven en opgenomen in Zwitserland, Londen en in een sfeervolle, tot concertzaal omgebouwde graanschuur uit de Tudor-periode, gelegen in de Britse Midlands, waar de band oorspronkelijk vandaan komt.

Ondanks veel toeren is deze band de cultstatus nooit ontgroeid, volgens mij ten onrechte. Hopelijk kan het wederom uitstekende The Bone Carver hierin, zeker bij liefhebbers van onder andere Nick Cave, verandering  brengen.

Theo Volk

Releasedatum : 9 september 2022 AATT/Gentlemen Recordings

Website : https://www.andalsothetrees.co.uk/


And Also the Trees live :

15-09 BRUSSEL : Botanique

28-10 DEN HAAG : Paard