Tamino : Sahar

 


Uiteraard besteedde België watcher Willem Jongeneelen in Oor terecht al aandacht aan het tweede album Sahar van Tamino. Deze singer-songwriter behoort immers tot de grootste muzikale talenten dat België rijk is.  Een artiest die al snel succes had, dankzij zijn voortreffelijk debuut EP Tamino.

Een EP die ook op mij indruk maakte, vooral door zijn op Jeff Buckley gelijkende meeslepende zang. Door dit succes stopte Tamino met zijn studie aan het Amsterdamse conservatorium. Van dat conservatorium kende hij trouwens een van Nederlands grootste muzikale talenten, Pitou, met wie hij in die tijd soms samenwerkte.

De afgelopen jaren leerde Tamino van een vluchteling de oud spelen, een snaarinstrument wat nu een belangrijke rol heeft gekregen op Sahar. Sahar betekent letterlijk net voor zonsondergang, maar volgens Tamino is het ook gewoon een mooie meisjesnaam. Taminos eigen voornaam is trouwens de naam van een prins uit Die Zauberflöte van Mozart.

Op het nieuwe album wil hij laten horen hoe de wereld er vlak voor zonsopgang vanuit zijn Antwerpse kamer in zijn gedachten uitziet. Het is dan ook een behoorlijk ingetogen, maar ook bijzonder fraai werkstuk geworden. Op Sunflower zingt hij een duet met Angèle.  Voor een uitgebreidere recensie, lees de recensie van Willem Jongeneelen in Oor.

Theo Volk

Releasedatum : 23 september 2022 Communion

Website : https://www.taminomusic.com/

 

Tamino live:

02-12 AMSTERDAM : Paradiso

03-12 AMSTERDAM : Paradiso

05-12 BRUSSEL : Koninklijk Circus

06-12 BRUSSEL : Koninklijk Circus

07-12 BRUSSEL : Koninklijk Circus