Buddy Guy : The Blues Don’t Lie


Niet alleen opgewekt, maar ook vitaal ogend kijkt Buddy Guy (86!) in de lens op de hoes van zijn nieuwe album The Blues Don’t Lie. Andermaal werd zijn album geproduceerd door Grammy Award winnende producer/songwriter Tom Hambridge, met wie Guy al heel lang samenwerkt. In zijn meer dan vijftig jaar durende carrière veroverde Guy overigens zelf ook al 8 Grammy’s en talloze andere prijzen.

Op het meer dan een uur durende album heeft Guy wat verrassende gastmuzikanten in petto. Aan het stevige en uitstekende Symptoms of Love werkte Elvis Costello (achtergrondzang) mee. In Follow the Money zingt Guy zelfs een duet met James Taylor, een lied dat onder andere over politiek en hebzucht gaat.

Meer voor de hand liggend is het duet in We Go Back met R&B en gospel zangeres Mavis Staples. De nog oudere blues zanger Bobby Rush (88) zingt mee op What’s Wrong With That. Jason Isbell zingt en speelt elektrisch gitaar op Gunsmoke Blues. De mij onbekende jazz zangeres Wendy Moten is te horen op House Party.

Veel van het vertolkte materiaal is van de hand van producer Tom Hambridge en Richard Fleming. Verder onder andere BB King’s Sweet Thing en enigszins verrassend, I’ve Got a Feeling van The Beatles. Ondanks zijn gevorderde leeftijd zit er nog maar weinig slijtage op zijn zang. Het meer dan een uur durende en geïnspireerd klinkende The Blues Don’t Lie is voorbij eer je er erg in hebt.  

Theo Volk

Releasedatum : 30 september 2022

Website : https://www.buddyguy.net/