Eljuri : Reflexión

 


Singer-songwriter en producer Cecilia Villar Eljuri werd geboren in Guayaquil (Ecuador), maar woont al sinds haar kinderjaren in New York. Zij is een dochter van Libanese en Spaanse ouders. Het in aanraking komen met die verschillende culturen beïnvloedde heel erg haar muzikale ontwikkeling. Eljuri is al meer dan twee decennia beroepsmuzikant en producer.

Reflexión is intussen haar vijfde, door haarzelf voortreffelijk geproduceerde soloalbum. In haar veelal in het Spaans (soms Engels) gezongen songs draagt ze veelal een sociale boodschap uit. Muzikaal gezien schuwt ze geenszins het experiment. Haar muziek is een unieke mix van rock, Latin, reggae, funk, dance en muziek uit het Midden Oosten vooral leunend op stevige gitaar grooves. Eljuri is een uitstekende en avontuurlijke gitariste.

De laatste vijftien jaar toerde ze vooral in Amerika, Mexico, Canada en Columbia. Van 7 tot 13 februari zal Eljuri het uitstekende Reflexión in Nederland komen voorstellen, hierbij zal in ieder geval het Patronaat in Haarlem worden aangedaan.

Theo Volk

Releasedatum : 30 september 2022 Manovill Records

Website : https://www.eljurimusic.com/