Little Quirks : Call to Unknowns

 


Al sinds hun vroege jeugd maken de Australische zusjes Abbey en Mia Toole samen muziek. In 2015 begonnen ze samen met hun nichtje Jaymi Toole de high energy pop-folkband Litte Quirks. Verder bestaat de band uit bassist Alex Toole en lead gitarist Jordan Rouse. Van hun debuut EP Call to Unknowns verscheen al de uptempo single All My Friends Are Birds,de overige vijf songs zijn wat meer ingetogen.

De dames vonden het belangrijk dat op de EP de energie van hun liveshows en hun prachtige, onderlinge harmonieën  goed werd gevangen. Call to Unknowns werd thuis, in vertrouwde omgeving met Mia’s en Abbey’s vader Adam als producer. Hun moeder en zus namen het handgeklap en het stampvoeten in de keuken op. Ook kwam hun oom langs om elektrisch gitaar en toetsen te spelen.

De band staat als de vrouwelijke versie van Mumford & Sons bekend en haalt hun inspiratie verder uit bands als The Lumineers en Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Buiten Australië schijnt de band al de nodige populariteit te hebben vergaard in het Verenigd Koninkrijk, want ze gaan daar volgende maand op tournee.

Call to Unknowns laat een talentrijke groep horen, die nog zoekend is naar een geheel eigen geluid.        

Theo Volk

Releasedatum : 26 augustus 2022 Glassnote

Website : https://www.littlequirksband.com/