Lily Arbor : Lily Arbor


 

Lily Arbor is een Zweeds folkduo, opgericht in 2017 door goede vriendinnen Felicia Darhult Störby en Lovisa Nilsson. Het duo ontmoette elkaar op de middelbare school en kregen al snel een band. Na de middelbare school gingen ze hun eigen weg, de wereld rondreizen. Na twee jaar uit elkaar geweest te zijn begonnen ze samen muziek te schrijven onder de naam Lily Arbor.

De hereniging van het duo bleek meteen vruchtbaar en de in eigen beheer geproduceerde debuut-EP Longing for the Sun werd uitgebracht in 2019, gevolgd door de single Where are You Going. Begin 2020 kwam de de tweede EP Better Minds uit, ook deze zelf geproduceerd. Deze snelle golf van creativiteit in combinatie met een natuurlijke aanleg voor songschrijven leidde tot de nodige lof in de Zweedse media.

Het liet het duo ook toeren door zowel Zweden als door de rest van de wereld, openend voor acts als Israel Nash, Cordovas, Sarah Shook & the Disarmers en Joshua Radin. Ze hadden grote plannen voor het jaar 2020 en zouden in Europa gaan spelen, maar alles was geannuleerd. Ze besloten in plaats daarvan hun titelloze debuutalbum Lily Arbor op te nemen en brachten de single Be Mine uit in februari van dit jaar, gevolgd door Say Something in april.

Met hun kristalheldere harmonieën weten ze snel te overtuigen. Hun liedjes hebben diep persoonlijke teksten, zonder façades, die zowel oprecht als kwetsbaar bij de luisteraar overkomen.    

Theo Volk

Releasedatum : 23 september 2022 Rootsy/V2 BeNeLux

Website : https://www.facebook.com/Lilyarbormusic/