Lara Taubman : Ol’ Kentucky Light

 


Lara Taubman is een voormalig curator in de kunstwereld. Ol’ Kentucky Light is haar tweede album. Een album dat door haar zuidelijke roots is beïnvloed, er zijn zowel gospel als invloeden uit de Appalachen terug te horen.

Het album ontstond echter in haar huidige woonplaats New York City. Heel toevallig ontmoette ze vorig jaar drummer en producer Steven Williams. Hij was degene die de juiste personen bij elkaar zocht om het album op te nemen. Samen met Paul T. Frazier, Walter Parks en Etienne Lytle werd in de Atomic Sound Recording Studios in Red Hook, Brooklyn het album vastgelegd.

Taubman beschikt over een stem met een prettige klankkleur en weet hierdoor de luisteraar gemakkelijk bij de les te houden. De uitstekende muzikanten spelen allen in dienst van de liedjes.

Een van de releaseshows zal trouwens plaatsvinden in The Taubman Museum of Art in Roanoke, Virginia.  Een museum wat volgens mij zeker een bezoek waard is, vanwege onder andere de prachtige schilderijen van Thomas Eakins en Susan Macdowell Eakins, die er te zien zijn.

Theo Volk

Releasedatum : 16 september 2022 Continental Song City/CRS

Website : https://www.larataubman.com/