Rob Heron & The Tea Pad Orchestra : The Party’s Over

 


Drie jaar terug verscheen het vierde album Soul of My City van Rob Heron & The Tea Pad Orchestra gelukkig op tijd om hierna door Nederland en België te kunnen toeren voor de Coronapandemie. Dat album was net zo eclectisch als de muzieksmaak van frontman Rob Heron, een obsessief vinylverzamelaar. Ondanks dat de albums van de band in eigen beheer worden uitgebracht blijft hun populariteit gestaag stijgen.

Die bekendheid zal na het wederom eclectische The Party’s Over nog veel groter gaan worden. Rob Heron & The Tea Pad Orchestra is band die heel snel werkt. Rob Heron schreef de liedjes, op de cover van Paul Webers Trouble Is na, tussen januari en mei dit jaar. Er werd slechts een middag gerepeteerd en daarna in drie dagen opgenomen.

De eerste single werd reeds vrijgegeven, het opzwepende R&B nummer She Hypnotized Me. Er komt weer van alles voorbij, Western swing, blues, country, rock & roll en soul. Nieuw is dat er meer koper is te horen, zoals in The Doctor Told Me, waarin invloeden uit New Orleans te horen zijn. In My Salad Days jodelt Heron en krijgt Call to Mother’s  Arms zelfs een vleugje Ierse folk mee. Mijn favoriet in deze muzikale gumbo is het aanstekelijke en swingende Snip Snap Snout, waarbij stilzitten onmogelijk is.

Half juli was de band nog te zien op Zwarte Cross, hopelijk komen ze snel te terug. Overigens had ik The Party’s Is On een betere titel gevonden, want The Party’s Over is een album wat het zeer goed zal doen op feestjes.

Theo Volk

Releasedatum : 30 september 2022 Independent

Website : https://teapadorchestra.co.uk