Steve Wallis : Nothing Stays the Same for Long

 


In geboorteland Australië speelde Steve Wallis meer dan een decennium in diverse bands. In 2014 verhuisde hij naar Parijs, waar hij nog steeds woont. Sinds die tijd richt hij zich op een carrière als singer-songwriter. Die carrière raakte in een stroomversnelling doordat zijn song Melbourne Rain in 2018 gebruikt werd voor de PlayStation bestseller ”Detroit: Become Human”.

Vlak hierna leerde hij tijdens een schrijfretraite georganiseerd door het folkduo The Milk Carton Kids de Engelse songschrijver, multi-instrumentalist en producer Joe Boon kennen. De twee begonnen samen demo’s te maken, die pas na de Coronaperikelen verder in de studio werden uitgewerkt en nu Steves solodebuut Nothing Stays the Same for Long vormen.

Steve groeide op met muziek van verhalenvertellers als Townes Van Zandt. Met zijn vaak droevige, doodeerlijke en ingetogen liedjes zet hij die traditie voort. Zijn warme stem wordt vaak ondersteund door fraaie harmonieën van Bryony Lewis of Kara McKee.

Andere bijdrages werden, op afstand, geleverd door Bruce King (saxofoon), Jon Graboff (pedal steel), Dan Walker (pomporgel) en MorganEve Swain (fiddle). Ook is producer Joe Boon op diverse instrumenten te horen. Steves gitaarspel is soms om je vingers bij af te likken (bijvoorbeeld in Blue-Eyed Annie).

Nothing Stays the Same for Long is een album om met de teksten bij de hand in je eentje naar te luisteren en volledig in op te gaan.

Theo Volk

Releasedatum : 16 september 2022 Independent

Website : https://www.stevewallismusic.com/