Eloise : Drunk on a Flight

 

In eerste instantie leek een carrière als actrice voor de drieëntwintigjarige Eloise Alexandra Lamb in het verschiet te liggen. In 2012 mocht ze de hoofdrol spelen in de Britse dramafilm “Broken”, naast Cillian Murphy en Lily James en trad ze daarmee in de voetsporen van haar ouders. Ze werkte ook met Damon Albarn mee aan de soundtrack. Uiteindelijk won toch de liefde voor muziek.

Op haar zeventiende ging ze studeren aan de prestigieuze BRITT School. Tegelijkertijd begon ze  muziek te posten op Instagram. Vooral haar cover van Bruno Major’s Second Time zorgde voor de nodige populariteit. Ze brak echter pas echt helemaal door in 2019 met haar debuut EP This Thing Called Living, wat kon rekenen op support van Billie Eilish doordat die Subside coverde. Intussen is die debuut EP goed voor zo’n 25 miljoen streams. Het uitstekende minialbum Somewhere In-Between vergrootte nog eens die populariteit. De songs erop vormden samen een geheel en lieten al een meer volwassen geluid horen.

Maar ondanks alle professionele successen die 2021 bracht, had Eloise het achter de schermen moeilijk na het verbreken van een langdurige relatie begin 2022. Ze verliet Londen voor een rondreis door de VS en bleef voor een korte pauze om vrienden in L.A. te zien. Een reis die cruciaal bleek toen ze haar terugvlucht miste. Gestrand in de stad zonder plannen, werd ze overgehaald om samen met voormalig schoolvriend Max Margolis in de studio liedjes te schrijven voor grote popartiesten, waaronder Miley Cyrus. “Ik heb geleerd dat als je je ego loslaat, je nog vrijer bent. We schreven een geweldig nummer en ik realiseerde me plotseling dat ik popstructuur begreep. Het maakte me weer zo enthousiast over muziek en zette deze nieuwe golf van creativiteit op gang.”.

Na haar terugkeer in Londen daagde ze zichzelf uit om elke dag door te gaan met schrijven, waarbij ze al snel meer dan vijftig nummers verzamelde, waaruit ze debuutalbum Drunk On A Flight samenstelde met de Zuid-Londense producer Conor Albert. Net als in de film “Broken” gaat het album vooral over volwassen worden, waarbij de nodige vormen van emoties worden verkend. De liedjes zijn vooral een eigen mix van moderne R&B, Soul, Pop en Jazz invloeden. Vooral het dromerigere element in haar liedjes en haar wat hese stem maken het album tot een bijzonder plezierige luisterervaring. Drunk on a Flight laat weer een duidelijke groei horen sinds het vorige minialbum. Niet zo vreemd dat ze nu ook mag optreden op North Sea Jazz.     

Theo Volk

Releasedatum : 14 april 2023 AWAL/V2 Records

Website : https://www.eloise-music.com/

Eloise live :

07-06 ANTWERPN : Trix

08-06 AMSTERDAM : Paradiso

08-07 ROTTERDAM :  North Sea Jazz