Nagasaki Swim : Everything Grows

 


Twee jaar terug debuteerde Nagasaki Swim met het vrij korte album The Mirror, wat kon rekenen op de nodige positieve kritieken. Nagasaki Swim is een indierock & emo-folk band rondom de Rotterdamse singer-songwriter en producer Jasper Boogaard. 

Op Everything Grows vergroot hij zijn muzikale horizon en zijn samenwerkingsverbanden. Nadat The Mirror voor Boogaard een eindeloze zoektocht naar zingeving was geweest, stond hij, eenmaal bezig met een opvolger, voor eenzelfde vraagstuk: hoe de aanvankelijke doelloosheid van het maakproces het hoofd te bieden - totdat de doelloosheid een ethos an sich werd. Zodoende draait het op Everything Grows niet om keerpunten en aha-momenten, maar om het prutsen en het ploeteren. 

Een boom groeit tak en wortel zonder enig vooropgezet plan en zo gaat Nagasaki Swim nu ook te werk: met onbegrensde onbevangenheid. Het gebeurt zoals het gebeurt. (Ex-)bandleden, kennissen en alt-countrykameraden zoals Mike Brenner (Songs: Ohia) en Molly Germer (Alex G) drukken allen hun stempel op Everything Grows, een luisterrijke lofzang op het alledaagse, op de donkere dagen en op zelfontwikkeling in een ontwrichte wereld. Het eindresultaat is dat Everything Grows vooral een collectie van heerlijk voort meanderende songs, die volgens mij veel nieuwe zieltjes zal gaan winnen.  

Theo Volk

Releasedatum : 3 maart 2023 Excelsior Recordings

Website : https://nagasakiswim.bandcamp.com/


Nagasaki Swim live :

12-03 SCHEEMDA : Grasnapolsky

14-04 ROTTERDAM : Motel Mozaïque, Arminiuskerk (CD presentatie)

13-05 GRONINGEN : Vera

14-05 TILBURG : Hall of Fame *

21-05 EINDHOVEN : Altstad *

25-05 NIJMEGEN : Merleyn *

* met Cloud Café