The Vices : Unknown Affairs

 


The Vices is een Nederlandse rockband uit Groningen, gevormd in januari 2019. De band bestaat uit Floris van Luijtelaar (zang/gitaar), Jonathan Kruizenga (orgel/gitaar), Simon Bleeker (bas) en Mathijs Louwsma (drums). Wat goed is komt snel luidt het bekende spreekwoord en is zeker van toepassing op The Vices.

Sinds hun album Looking For Faces uit 2021 enorme stappen gemaakt door meerdere support shows in de Ziggo Dome te hebben gespeeld en onder andere een show op Sziget festival. Afgelopen maand is de laatste single van The Vices verschenen, genaamd Never Had to Know. De track werd de Mega Hit van 3FM én de Kink XL bij Kink. Eerder werden ze verkozen tot 3FM Talent en waren ze als huisband te zien in talkshow M op NPO 1.

“Dit tweede album gaat over het vinden van je eigen stem in een wereld met veel smaken en meningen”, aldus zanger-gitarist Floris van Luijtelaar. Unknown Affairs werd door dit uitgangspunt allesbehalve een commerciële plaat. De Groningers geven je in elf tracks een eerlijk, persoonlijk beeld van hun kijk op de wereld. Ze vertellen wat zij belangrijk vinden in hun muziek.

Elk bandlid heeft een eigen smaak waardoor het een bijzonder gevarieerd album is geworden. Van indiepop, garagerock, britpop, surf tot zelfs samba invloeden (Lay Down, Stay Down).  De komende Nederlandse shows zijn helaas al uitverkocht, voor het concert in de Charlatan in Gent zijn nog kaarten.   

Theo Volk

Relasedatum : 17 maart 2023 Mattan Records

Website : https://thevicesofficial.com/

The Vices live :

22-03 GENT : Charlatan

23-03 ROTTERDAM : Maassilo (uitverkocht)

30-03 UTRECHT : TivoliVredenburg (uitverkocht)

31-03 HENGELO : Metropool (uitverkocht)

01-04 NIJMEGEN : Doornroosje (uitverkocht)

06-04 EINDHOVEN : Effenaar (uitverkocht)

07-04 AMSTERDAM : Tolhuistuin (uitverkocht)

08-04 GRONINGEN : Vera (uitverkocht)