Ledfoot & Ronni Le Tekrø : Limited Edition Lava Lamp


 

Voor geregelde bezoekers van dit blog zullen de namen van Ledfoot en Ronni Le Tekrø intussen wel bekend zijn. Van Ledfoot solo recenseerde ik eerder al drie uitstekende albums en daarnaast ook eentje van Ronni. Tweeënhalf jaar geleden bracht het duo A Death Divine uit. Een intens album vol donkere thema’s. Na dit succesvolle debuut besloten de heren de zaken serieuzer aan te pakken en formeerden een band. 

Op het nieuwe album Limited Edition Lava Lamp wordt de luisteraar nog steeds af en toe getrakteerd op donkere blues, maar is het geheel een stuk gevarieerder dan de voorganger. In de aanstekelijke opener Little Rosie waagt men zich zelfs country en zingt men over Johnny Cash. Meer voor de handliggend zijn de hardrockinvloeden, gezien het muzikale verleden van Le Tekrø als zanger van de populaire Noorse hardrockband TNT. Ook klinken invloeden van The Beatles, David Bowie (vooral in de zang) tot zelfs The White Stripes door. 

Een belangrijke rol was weggelegd voor de doorgewinterde Amerikaanse producer H.P. Gundersen, die tevens een aantal gitaarlicks voor zijn rekening nam. Doordat het album gevarieerder is dan de voorganger, bevalt het me net iets beter.   

Theo Volk

Releasedatum : 24 maart 2023 TBC Records/[Inegral]

Website : https://ledfoot.bandcamp.com/