The Nude Party : Rides On

 


De zeskoppige band The Nude Party werd geformeerd in 2012 op Appalachian State University, North Carolina. In hun begintijd speelde deze vriendengroep vooral favoriete garage rock nummers. Hun populariteit steeg snel in Boone, omdat ze daar vaak in hun blootje in het Boone Party Palace speelden. In 2018 tekenden ze voor New West en daarna ging het snel.

Tegenwoordig opereert de band vanuit New York, waar ze Jack White, Arctic Monkeys, Ron Gallo,  Black Lips, Orville Peck en The Lemonheads tot hun fans mogen rekenen. Ook in Nederland hebben ze de nodige fans en speelden ze al op het Best Kept Festival. Door het geld wat men gespaard had, kon men een eigen studio bouwen en in alle rust werken aan nieuwe muziek. Belangrijk was de ontmoeting met geluidstechnicus Matthew Horner, die geweldige apparatuur had, maar geen studio. De band vroeg of men zijn apparatuur mocht gebruiken.

Men besloot het derde album Rides On zelf te produceren. Het gebrek aan druk zorgde voor een ongedwongen sfeer en veel spelvreugde in de studio, wat ook terug te horen is. De band beschouwt Rides On zonder enige twijfel als hun beste en meest organische album tot nu toe. Ieder bandlid kreeg ook volop de mogelijkheid om een stempel op de uitvoering van de songs te drukken. Het eindresultaat is een bijzonder relaxed album, die hun populariteit zal gaan vergroten, ook in Nederland en gewoon  met kleren aan.  

Theo Volk

Releasedatum : 10 maart 2023 New West Records

Website : https://www.thenudepartymusic.com/

The Nude Party live :

06-06 ANTWERPEN : Trix

14-06 AMSTERDAM : Tolhuistuin