Lynn Miles : TumbleWeedyWorld

 


Tot de crème de la crème van de Canadese singer-songwriters kan zeker Lynn Miles gerekend worden. Reeds 15 soloalbums op haar conto en meer dan 900 geschreven songs. Ook in Nederland heeft ze veel fans. Naast haar solocarrière kreeg ze ook bekendheid dankzij het duo The LYNNeS. Samen met haar collega Lynne Hanson bracht ze in 2018 het prachtige album Heartbreak Song for the Radio uit. Ook sleepte ze in de loop der jaren de nodige prestigieuze prijzen in de wacht.

Op album zestien TumbleWeedyWorld gaat Lynn gewoon door waar ze gebleven was, prachtige songs met een melancholisch randje brengen. De songs werden geschreven en opgenomen midden in de pandemie. Op twee na alleen door haar alleen geschreven. Het bijzonder fraaie Cold Cold Moon schreef ze met Susan Crowe en Johnny Without June met Maxine Wallace. De liedjes gaan over over onbetrouwbaarheid. Over wankele situaties. Over een tijd waarin overal scheuren in lijken te komen.

Muzikaal vormt bluegrass de basis, met af en toe invloeden uit de country en popmuziek. Lynn wordt naast haar begeleidingsband omringd door de nodige andere uitstekende muzikanten begeleid. In Noord-Amerika kwam dit album al op 17 maart uit, de fysieke Europese release volgt 7 april.   

Theo Volk

Europese releasedatum : 7 april 2023 True North Records

Website : https://lynnmiles.ca/