Anna Elizabeth Laube : Wild Outside

 


Zolang ik de Amerikaanse singer-songwriter Anna Laube volg leidt ze een nomadenbestaan. Een jaar of zes geleden verbleef ze voornamelijk in Seattle en Lissabon, tegenwoordig zijn dat voornamelijk Madison en Lissabon. De laatste stad leverde al de fraaie song Jardim da Estrela op. Het was terug te vinden op haar retrospectieve album Annamania twee jaar terug. Waarop voornamelijk herbewerkingen van songs van haar vier vorige albums te vinden waren.

Haar nieuwste album Wild Outside bevat andermaal de song Jardim da Estrela met het fraaie accordeonspel van Chris Joyner (Ray LaMontagne, Heart, Amos Lee). Deze keer koos Anna voor een aanzienlijk aantal covers, vijf van de twaalf. Sober en bijzonder fraai is haar cover van Taylor Swift’s It’s Nice to Have a Friend. Haar vrolijke en relaxte versie van Buckets of Rain van Dylan’s beroemde echtscheidingsplaat Blood on the Tracks is een compleet andere song geworden. Op het origineel is de basis de gitaar hier het heerlijke orgel en Wurlitzerspel van Chris Joyner.

Roy Orbison’s Crying tovert ze om tot een ingetogen instrumentale versie, waarop ze alleen op piano is te horen. Redelijk dicht bij de originele uitvoering blijft de typische McCartney song I Will van The White Album. De laatste cover is How Could We Not Believe van Ben Harper. Het is duidelijk dat Anna in staat is om een geheel eigen draai aan songs van anderen te geven.

Van haar eigen songs bevalt mij de titelsong het beste. Zoals gebruikelijk zijn de pop en folkinvloeden de voornaamste ingrediënten. Dat Wild Outside vijf covers bevat is voor mij totaal geen probleem, omdat Anna ze zich volledig eigen heeft gemaakt.   

Releasedatum : 16 juni 2023 Ahh…Pockets! Records

Website : https://www.annaelizabethlaube.com/