Micke Björklöf & Blue Strip : Colors of Jealousy

 


Wat in het vat zit verzuurt niet. De opvolger van het succesvolle Let the Fire Lead had eigenlijk al in 2021 ter gelegenheid van hun dertigjarig bestaan moeten verschijnen. Niet alleen de release van Colors of Jealousy ging niet door ook de tour met Ruf’s Blues Caravan werd afgelast vanwege de pandemie.

Het songschrijven voor dit album begon reeds in 2017. De thema’s zijn vaak donker, maar door hun energieke en positieve uitvoeringen heeft de muziek toch een positieve uitwerking op de luisteraar. Deze band klinkt na meer dan dertig jaar nog altijd erg gedreven. Overigens zijn ze allang niet meer de enige interessante Finse blues act, sinds een jaar of zeven timmert Ina Forsman al flink aan de weg.

Björklöf en de zijnen vermengen op inventieve wijze hun bluesrock met onder andere Delta blues, Memphis soul, countryblues, Stonesinvloeden tot zelfs Ennio Morricone vibes! De stem van Micke doet me trouwens af en toe denken aan de betreurde Jackie Leven. Ondanks dat het album niet in zijn geheel live is opgenomen heeft het een duidelijke livesfeer. Live komen ze echter nog meer tot hun recht, vorig jaar mei waren ze nog te zien op het Bredase Jazzfestival en in oktober op Texel. Het meer dan uitstekende Colors of Jealousy is voorzien van een tekstboekje met fraai artwork.

Theo Volk

Releasedatum : 16 juni 2023 Hokahey! Records/CRS

Website : https://www.mickebjorklof.com/home/